Forsiden
 
HR

Så lær dog at skrive et CV!

Alle begår fejl når ansøgning og CV skal udarbejdes, men der er 6 fejl, som går igen og igen. Og det gælder både ansøgningerne og CV. 

 

Hvordan markedsfører du bedst dig selv?

Det at skrive en ansøgning og et CV, må du ikke tage for givet. Nedenfor har vi beskrevet en række typiske fejl, som ansøgere generelt begår.

 

 • Ansøgning beskriver ikke det faglige match mellem ansøger og job
  Den mest typiske fejl i jobsøgning er, at ansøgningen ligner CV’et. Din ansøgning må ikke være et referat af dit CV. Hav i stedet fokus på, hvorfor netop du er den perfekte i jobbet. Ansøgningen har til formål at vise, hvorfor du skal ansættes, og ikke hvad du har lavet gennem tidens løb.

 • Ansøgerens motivation for jobbet er utydeligt beskrevet
  Ansøgningen har også til formål at vise, hvilken motivation der ligger bag. Over halvdelen af de undersøgte virksomheder fortæller, at kandidatens motivation ikke er synlig i ansøgningen.
  Du må ikke springe denne udfordrende del over. Gå en tur eller sæt dig ned og overvej nøje, hvorfor jobbet og arbejdspladsen kunne være interessant for dig. En velovervejet argumentation vil afspejle din ansøgning og være med til at overbevise virksomheden, om hvorfor netop du brænder for jobbet, og i sidste ende, skal have stillingen.

 • Ansøgningen mangler konkrete eksempler på ansøgernes kompetencer
  Mangel på konkrete kompetencer i ansøgningen mødes ofte af virksomheder, der skal ansætte nye folk.Tendensen tyder på at være standardiserede ansøgninger, der anses for et no-go! Drop dem og kom i stedet med præcise eksempler på, hvilken værdi du kan skabe i den for den givne virksomhed.

GO

Din faglighed i jobbet

Din motivation i jobbet

Den værdi du kan tilføre virksomheden

Eksempler på kompetencer

Personlighed

Læsevenlighed

Overskueligt layout

NO GO

Standardiserede ansøgninger

Upersonlighed i ansøgningen

Teksttung ansøgning

Mangler eksempler på kompetencer

Motivationer utydelig beskrevet
Ingen beskrivelse af faglig match

Uoverskueligt layout 

 

 • Ansøgningen er for upersonlig
  Rigtig mange virksomheder modtager upersonlige ansøgninger. Dette er ofte derfor, at du havner nederst i bunken. Personlighed er svær at definere – især skiftligt. Ofte ender det i en kliche og, dermed bliver ansøgningen upersonlig.
  Et lille trick er at formulere ansøgningen på en sådan måde, at den afspejler din personlighed. Hvis du ser dig selv som en humoristisk medarbejder, kan du bringe den til syne i dit skriv. Eksempelvis ved at skrive med ”et glimt i øjet”.  

 • Ansøgningen er for teksttung
  Det kan for virksomheder virke omstændighed at skulle gennemlæse en lang og tung tekst. En alt for lang ansøgning kan virke respektløst, idet virksomheden har andet på deres agenda. Fokus bør være på at skrive en kort og præcis ansøgning, som er nem for virksomheden at læse.

 • Ansøgningens layout er uoverskuelig
  Layoutet i ansøgningen er af stor betydning for læseren. Det må ikke være svært at finde gense oplysningen om dig, såsom navn, nummer og mailadresse.

 

Først og fremmest kan du sikre, at skriftstørrelse og type stemmer overens. Derudover må der gerne være luft og afsnit i ansøgningen. Du kan bruge forskellige overskrifter til hvert afsnit for at gøre det nemt for læseren at se, hvad de enkelte afsnit omhandler. Gerne enkelt og overskueligt layout.  

Læs mere om fejlfyldte CV’er: ”Så drop dog CV flydt med floskler


Karriererådgivning

Ledige stillinger

Tilmelding nyhedsbrev

 


 

Kilder: https://finans.dk/karriere/ECE10890264/disse-seks-fejl-gaar-oftest-igen-i-jobansoegningen/?ctxref=ext

Kontakt
Change Direction ApS
Gammel Sellingvej 1
8370 Hadsten
sbo@changedirection.dk

Tel. +45 32151144
Mobil (+45) 2671 1144
Del med dine venner
Cookie information

Dette websted anvender cookies til at registrere, hvordan du og andre benytter hjemmesiden.
Disse oplysninger bruger vi bl.a. til at se, hvordan vi kan forbedre den for dig som bruger. Læs mere.