Forsiden
 
HR

 

Skræmmer I IT-profilerne væk?

 

God ledelse er afgørende når man skal tiltrække og rekruttere nye medarbejdere. Specielt når det gælder IT-specialister. Det stadfæster en undersøgelse foretaget af it-jobbank, der er den største jobportal for IT-branchen.

 

God ledelse er afgørende for at tiltrække specielt IT-specialister, har undersøgelser hos både Jobindex og it-jobbank peget på. Hos it-Jobbank kortlagde man jobsøgningsadfærden hos flere end 1.400 IT-kandidater. Man afdækkede bl.a. årsager til jobskifte og de vigtigste forhold i ansættelsesprocessen. 

 

God ledelse driver jobskifte hos de erfarne IT-kandidater

I undersøgelsen spurgte man ind til, hvad der skulle til for at få respondenterne til at skifte job, og her angav hele 53 procent god ledelse som et forhold. 48 procent svarede højere løn, og fleksibilitet og work-life balance kom på en tredjeplads med 34 procent. I undersøgelsen så man en aldersmæssig forskel i respondenternes svar. Unge i starten af deres karriere har et naturligt større fokus på den rette og mest fair startløn, og 58 procent angiver heraf løn som en faktor, der kan lede til et jobskifte.

De mere erfarne medarbejdere drives primært af god ledelse, hvilket angives med 56 procent af besvarelserne. Efter et stykke tid på arbejdsmarkedet, hvor man har oplevet flere forskellige ledere, opdager mange, at et godt samarbejde med chefen kan være afgørende for arbejdsglæde og trivsel i jobbet og på arbejdspladsen. Her hjælper en højere løn ikke. 

 

Headhuntere og rekrutteringsbureauer påvirker jobskifte

Bag et jobskifte kan ligge mange årsager, men mange er villige til at skifte job. Blandt aktivt jobsøgende er der flere ting der spiller ind. I undersøgelsen svarede 18 procent, at de aktivt søger nyt job, mens 30 procent kunne fristes af en spændende stilling i et jobopslag. Hele 40 procent svarede, at de var åbne for et jobskifte, hvis de blev prikket på skulderen af f.eks. en headhunter. At tiltrække de eftertragtede it-specialister kræver altså en aktiv indsats, da mange ofte skal opfordres til at søge stillingen.

 

God ledelse er vigtig for fastholdelsen og tiltrækning af IT-profiler

God ledelse ligger på førstepladsen, når respondenter vurderer det rette kulturmatch, dvs. hvad der betyder noget for dem, når først de er ansat. 55 procent angiver, at en god leder er definerende for om de oplever et godt kulturmatch. Herefter følger søde, omgængelige og fagligt kompetente kolleger. Det betyder, at god ledelse indtager førertrøjen både når det handler om tiltrækning (jobskifte) og fastholdelse af medarbejdere (vurdering af det rette kulturmatch). At investere i god ledelse er altså essentielt, hvis du vil tiltrække og fastholde dyrebare IT-kompetencer og medarbejdere. Derudover er det en vigtig pointe, når I skal arbejde med jeres rekrutteringsindsats og investeringer de kommende år. 

 

At sikre god ledelse kan f.eks. ske i form af lederuddannelse af eksisterende ledere, men også ved at sikre rekrutteringsprocesser, der kan sikre, at jeres virksomhed får ansat de rigtige ledere. Grundet flaskehalsproblemerne i IT-branchen har jeres virksomhed desuden ikke råd til at lade stå til, hvis I oplever ledelsesmæssige problemer. God ledelse er som beskrevet afgørende for tiltrækning og rekruttering af de rette medarbejdere, som kan være afgørende for at kunne følge med potentiel vækst og få succes - også på bundlinjen. Fordi glade medarbejderne er mere produktive og bliver længere, og fordi god ledelse gør virksomheden attraktiv for bl.a. de dygtige IT-specialister. 

 

Hjælp til rekruttering af it-profiler og specialister

Udover at arbejde målrettet med tiltrækning af nye medarbejdere, kan virksomheder med IT-profiler desuden have stor værdi af at arbejde sammen med specialiserede rekrutteringsvirksomheder med stor viden indenfor netop IT og teknologi. Hermed tilføres løbende viden om IT kandidatmarkedet, og der kan blandt mange tiltag iværksættes anonyme search processer.

 

Hos Change Direction har vi mere end 20 års erfaring med at løse selv de mest komplekse opgaver med rekruttering inden for IT og teknologi. Giv os et kald på +45 3215 1144, så kan vi helt uforpligtende tage en snak om netop jeres rekrutteringsudfordringer. Vores konkurrencedygtige priser og målrettede tilpasning af processen sikrer jer den optimale løsning, når I skal rekruttere jeres næste IT-medarbejder.  

 

Kontakt Change Direction

Kontakt Change Direction, IT rekruttering, rekruttering it, IT-rekruttering, search & selection, IT headhuntning, headhunter, Aarhus, Midtjylland, Århus  +45 3215 1144

info@changedirection.dk Tilmeld dig nyhedsbrevet

Ledige stillinger

Kontakt os


Kilder: Stepstone. (2019). "Ny undersøgelse stadfæster god ledelse som afgørende for tiltrækning. Læs her

Kontakt
Change Direction ApS
Gammel Sellingvej 1
8370 Hadsten
sbo@changedirection.dk

Tel. +45 32151144
Mobil (+45) 2671 1144
Del med dine venner
Cookie information

Dette websted anvender cookies til at registrere, hvordan du og andre benytter hjemmesiden.
Disse oplysninger bruger vi bl.a. til at se, hvordan vi kan forbedre den for dig som bruger. Læs mere.