Forsiden
 
HR
Rekruttering og personlighedsanalyser

 

Rekruttering og personlighedstests

 

Vi har tidligere skrevet om både fejlansættelser og personlighedstests, men hvor meget koster det egentligt at ansætte den forkerte medarbejder? Og hvordan kan personlighedstests hjælpe med at minimere antallet af fejlansættelser?

 

For mange virksomheder er det ikke altid nemt at finde den rigtige medarbejder, og det kan samtidig være en meget bekostelig og omstændig proces at ansætte den forkerte, da man udover den tabte arbejdskraft også skal igennem endnu en runde med annoncering, ansættelsessamtaler mm. Dvs. udover en masse timer er det også direkte økonomiske omkostninger forbundet med at ansætte den forkerte. Der er mange bud på, hvad en fejlansættelse koster, men Jobindex vurderer, at en medarbejder, med en månedsløn på 30.000kr. der er fejlansat i 4 måneder, kan koste en virksomhed op i mod 350-400.000kr. inkl. træning, personalegoder og indkøb af udstyr.

Dagens Erhvervsnyt mener, at en fejlrekruttering kan koste en virksomhed op i mod 75-100% af en ny medarbejders løn, da der udover rekrutteringsomkostning også skal medregnes øgede omkostninger grundet forringet eller manglende produktivitet. 

 

At ansætte en ny medarbejder er derfor en stor beslutning, der bør tages på baggrund af mere end blot et enkelt interview og ens mavefornemmelse. Inden rekruttering af en ny medarbejder er det afgørende, at man på forhånd har defineret betingelser for jobbet og, hvilken profil man søger til stillingen. Derudover er det vigtig at gennemføre en struktureret rekrutteringsproces, hvor en personlighedstest er med til at højne kvaliteten af beslutningsgrundlaget og minimere risikoen for en fejlansættelse.

Tips til at undgå fejlansættelser

1. Gør jer det klart, hvad det er i søger. Dvs. definer betingelser for og faglige kompetencer jobbet kræver.

2. Gør jer det klart, hvem det er i søger. Er der personlige egenskaber, der er essentielt for at kunne passe ind i stillingen, i teamet eller kulturen i virksomheden?

3. Benyt en personlighedstest og evt. kognitionstest med høj kvalitet

4. Husk altid at trække referencer 

Faglighed vs. Personlighed

Hos Change Direction har vi observeret, at mange virksomheder ansætter på baggrund af faglige kvalifikationer, men afskediger på baggrund af personlighed og et manglende match med det eksisterende team og virksomhedskulturen. Undersøgelser viser desuden, at den rette personlighed har stor betydning for succes i jobbet (Master.dk). Når man skal ansætte en ny medarbejder er personlighed altså mindst lige så vigtig som de faglige kvalifikationer, da det at passe ind i et team eller en arbejdskultur også er afgørende for, om man får succes i sit job og på en arbejdsplads. En personlighedsanalyse kan være med til at afdække en kandidats personlighed, men kan også forudsige noget om kandidatens typiske adfærd i et job.

 

MPA fra Master A/S

Hos Change Direction er vi certificeret i og benytter MPA personligheds-analyse fra Master A/S ved alle vores rekrutteringer. MPA er et markedets bedste og mest udbredte testværktøjer i forbindelse med rekrutteringer, og kvaliteten bliver løbende valideret af The British Psychological Society (Master.dk). Ved at benytte en personlighedsanalyse (MPA) af høj kvalitet, giver vi vores kunder en større sikkerhed i beslutningsgrundlaget, når der skal vælges nye medarbejdere. 

 

 

Ud over at give et bredt billede af testpersonens personlighed giver MPA personlighedsanalysen også mulighed for at kunne se indikationer på kandidatens foretrukne roller i et team. Derudover giver MPA'en et billede af,  hvilken adfærd kandidaten kan forventes at have i forskellige arbejdssituationer, da den fortæller noget om, hvordan kandidaten løser opgaver, omgås andre og definerer egne mål og resultater. Ved at benytte en personlighedsanalyse som MPA fra Master A/S kan virksomheden således få et bredt billede af kandidaten ud fra et arbejdsperspektiv, og kan således bedre vurdere, om der er et match mellem kandidaten og stillingen.

 

MPA fra Master A/S kan desuden benyttes som et udviklingsværktøj eller ifm. MUS-samtaler, hvilket kan være med til at sikre motivationen og fastholdelsen af eksisterende medarbejdere. 

 

Hjælp til rekruttering

Kontakt os gerne for en uforpligtende dialog om personlighedstest ifm. med medarbejderudvikling eller rekrutteringsforløb og hør, hvordan vi kan hjælpe netop din virksomhed. 

 

Hos Change Direction har vi mere end 20 års erfaring med rekruttering, og har stor erfaring med at løse selv de mest komplekse rekrutteringsopgaver. Giv os et kald på +45 3215 1144 så kan vi helt uforpligtende tale om jeres rekrutteringsudfordringer indenfor IT og teknologi, samt HR og Marketing. Vores konkurrencedygtigte priser og målrettede tilpasning af processen sikrer jer den optimale løsning til rekruttering af jeres næste IT-medarbejder.  

 

Kontakt Change Direction

Kontakt Change Direction, IT rekruttering, rekruttering it, IT-rekruttering, search & selection, IT headhuntning, headhunter, Aarhus, Midtjylland, Århus  +45 2671 1144

info@changedirection.dk

 Tilmeld dig nyhedsbrevet

Ledige stillinger

Karriererådgivning

 


Kilder:  Dagens Erhvervsnyt: Så meget koster en fejlansættelse. 9 januar 2020. Kan hentes her

Kontakt
Change Direction ApS
Gammel Sellingvej 1
8370 Hadsten
sbo@changedirection.dk

Tel. +45 32151144
Mobil (+45) 2671 1144
Del med dine venner
Cookie information

Dette websted anvender cookies til at registrere, hvordan du og andre benytter hjemmesiden.
Disse oplysninger bruger vi bl.a. til at se, hvordan vi kan forbedre den for dig som bruger. Læs mere.