Forsiden
 
HR
Change Direction - Skræddersyet IT-rekruttering

 

Omtaler du stress i din elevatortale?

 

Robust optræder oftere og oftere i jobannoncerne. Det er nemlig på mode at efterspørge robuste medarbejdere, men langt fra alle er i stand til at leve op til kravet. Har du for eksempel været ramt af stress, kan det være svært at se sig selv i en stilling, som kræver styrke ud over det sædvanlige.

 

Selvom du måske er kommet ovenpå igen efter en større eller mindre robust periode, gør en højesteretsdom fra 2015 det endnu sværere at overbevise en kommende arbejdsgiver om dine kvaliteter. Dommen fastslår nemlig, at du som jobsøger har pligt til at oplyse en potentiel chef om sygdomsforhold – som for eksempel stress – hvis det kan have betydning for arbejdet. 

Læs hele dommen her

 

Arbejdsgiveren kan annullere din ansættelse

Gør du det ikke, kan arbejdsgiveren være berettiget til at annullere ansættelsen, og den stress, du måske døjede med for flere år siden, kan dermed blive en faktor igennem hele din karriere.

 

Da det er svært at gradbøje stress og de problemer, der måske kunne opstå i fremtiden, kunne en arbejdsgiver muligvis vælge at se bort fra en ansøger, hvis denne var nødt til at bringe tidligere sygdom op under en jobsamtale. Men måske har de, der har været igennem et stressforløb nogle forcer, som chefen ikke umiddelbart tænker over.

 

”Der er ikke – så vidt jeg ved – videnskabeligt belæg for at sige entydigt, at der er en signifikant øget risiko for ny sygefravær, hvis man tidligere har været sygemeldt med stress, men i øvrigt er kommet sig helt efter dette. Vores kliniske erfaring siger os, at risikoen for nye sygemeldinger er relativt lav, blandt andet på grund af øget opmærksomhed og bedre håndteringsstrategier, ” fortæller stressforskeren Anita Eskildsen

 

Hvordan kommer man videre

Hun mener, at der er stor forskel på, om det er en aktuel langtidssygemeldt person, der sidder til en jobsamtale, eller om det er en, der er tilbage på fuld styrke. I det sidstnævnte tilfælde tænker hun ikke nødvendigvis, at det er relevant at fortælle arbejdsgiveren om den tidligere sygemelding.

 

Og skulle højesteretsdommen endelig tvinge dig ud i at forklare, hvad der skete, da du gik ned med stress, så kan du måske forsøge at vende erfaringen til noget positivt – for både dig og din kommende leder.

”I mange tilfælde vil en person, som tidligere har været syg på grund af stress, være mere opmærksom på tidligere faresignaler og dermed formå at forebygge en ny sygemelding. Det er jo kun en fordel for en arbejdsgiver,” forklarer Anita Eskildsen. Tilmeld dig nyhedsbrevet

Ledige stillinger

Karriererådgivning

 


 

Kilde: Jobindex(2016) JOBSØGNING: Din stress er en livstidsdom.

 

 

 

Kontakt
Change Direction ApS
Gammel Sellingvej 1
8370 Hadsten
sbo@changedirection.dk

Tel. +45 32151144
Mobil (+45) 2671 1144
Del med dine venner
Cookie information

Dette websted anvender cookies til at registrere, hvordan du og andre benytter hjemmesiden.
Disse oplysninger bruger vi bl.a. til at se, hvordan vi kan forbedre den for dig som bruger. Læs mere.