Forsiden
 
HR

 

Er du et synligt bytte?

 

 

Vidste du, at LinkedIn er et af de vigtigste værktøjer i forbindelse med jobsøgning?

Næsten en tredjedel af alle virksomheder bruger LinkedIn som rekrutteringskanal,

og for de fleste headhuntere er Linkedin den foretrukne jagtmark, når de søger kandidater.  

 

Som udgangspunkt for din jobsøgning bør du holde din LinkedIn-profil opdateret med relevante informationer om dig selv. Du kan med stor fordel også målrette dit ordvalg mod de stillinger, som du mener kan være interessante, tilføje relevante skills, certificeringer og notere, hvilke arbejdsopgaver du har udført i dine forskellige stillinger. Dette vil gøre dig lettere af finde for headhuntere og de rekrutteringsansvarlige, da de i høj grad benytter værktøjer LinkedIn Recruiter, hvor det bl.a. er muligt at søge på måde keywords og skills.   

 

”De sociale medier er virksomhedernes mest foretrukne rekrutteringskilde”, fortæller Helle Kryger Aggerholm og Sophie Esmann Andersen, professorer og ph.d.er på Institut for Virksomhedsledelse på Aarhus Universitet. I 2013 var det 8 % af virksomhederne, som brugte LinkedIn, som rekrutteringskanal, og i 2017 var det steget til 28 % af virksomhederne. Samtidig bruger 95% af dem der arbejder med rekruttering LinkedIn i deres arbejde. Derfor er LinkedIn i dag et af dine vigtigste værktøjer i forbindelse med jobsøgningen. 

3 Tips til at blive synlig på LinkedIn

1. Benyt relevante nøgleord på din profil

Virksomhederne finder potentielle kandidater via LinkedIn gennem søgninger på relevante nøgleord, der typisk ligner de ord der kan findes i deres stillingsopslag. Nøgleordene spiller således også en vigtig rolle på din LinkedIn profil.

 

2. Skriv en professionel headline og resume

LinkedIn brugere med en mere professionel headline får mere end 14 gange flere profilvisninger. Resumeet kan indeholde dine interesser, kompetencer, resultater eller erfaringer, men det skal være kort og præcist for at fremstå professionelt. Det skal være en "teaser", der fanger læserens nysgerrighed. 

 

3. Aktiver funktionen "vis rekrutteringskonsulenter, at du er interesseret". 

Under fanen "jobs" kan du under "karriereønsker" aktivere en knap der viser, at du er interesseret. Når det er aktiveret får din profil en mere fremtrædende placering blandt headhunters. Det er i øvrigt kun personer med en LinkedIn Recruiter profil der kan se dine karriereønsker, og det vil ikke blive vist på din profil. (Under kilder er der link til uddybning)

Bliv fundet og kontaktet af headhuntere

Som jobsøgende vil du få succes på LinkedIn, hvis du identificerer og benytter de rette nøgleord. Udvælgelsen af nøgleord afhænger af, hvilket job du ønsker. Når du skal identificere relevante nøgleord, begynder du med at finde nogle stillingsopslag med ønskede stillinger eller arbejdsopgaver.

 

Herefter undersøger du, hvilke ord, som er beskrivende for dig med hensyn til uddannelser, kurser, jobfunktioner, arbejdsopgaver, samt færdigheder og kvalifikationer som repræsenterer dit område. Huske at nævne de IT / ERP systemer, eller andre IT værktøjer som du har erfaring med, og nævn gerne i hvilken grad du kender til det. Begynder, erfaren, superbruger etc.

Formuler tekster på baggrund af de relevante nøgleord - både ift. dine personlige egenskaber og ift. din faglige profil og erfaring. Nøgleordene skal selvfølgelig indgå naturligt, men gerne indgå i alle dine tekster på din LinkedIn-profil. Dvs. både i resuméet, hvor du beskriver, hvem du er og hvad du kan og i de enkelte stillingsbeskrivelser, hvor fokus bør ligge på det faglige og evt. konkrete resultater og udførte projekter. Relevansen af nøgleordene for dit ønskede job og mængden af nøgleord er afgørende for, om din profil bliver set af virksomhederne på LinkedIn.

 

Hos Change Direction tilbyder vi karriererådgivning, hvor vi også kan give sparring ift. opdatering af din LinkedIn-profil sådan, at du nemmere bliver fundet af de rette virksomheder og rekrutteringspersoner.

 

Kontakt Change Direction

Kontakt Change Direction, IT rekruttering, rekruttering it, IT-rekruttering, search & selection, IT headhuntning, headhunter, Aarhus, Midtjylland, Århus  +45 2671 1144

info@changedirection.dk


Karriererådgivning

Ledige stillinger

Tilmelding nyhedsbrev

 


Kilder: 

Digital Works. (2021). "Fun Facts om LinkedIn". Tilgængelig her

Aggerholm, S. & Andersen, H. (2017). "Sådan bruger du sociale medier i din jobsøgning", Jyllands-Posten. Tilgængelig her

LinkedIn. Giv rekrutteringskonsulenter besked om, at du er interesseret. Læs mere her

Kontakt
Change Direction ApS
Gammel Sellingvej 1
8370 Hadsten
sbo@changedirection.dk

Tel. +45 32151144
Mobil (+45) 2671 1144
Del med dine venner
Cookie information

Dette websted anvender cookies til at registrere, hvordan du og andre benytter hjemmesiden.
Disse oplysninger bruger vi bl.a. til at se, hvordan vi kan forbedre den for dig som bruger. Læs mere.