Forsiden
 
HR

 

Er du både ekstrovert og introvert?

 

 

Til mange jobsamtaler anvendes personlighedstests, som giver et billede af din personlighed og viser om du enten er introvert eller ekstrovert. Men hvorfor er det enten eller? 

 

For mange bliver det anset som målet at være ekstrovert, for ekstroverte (udadvendte) mennesker kan være et godt selskab, underholdende og meget ofte gode til at snakke med alle. Modsat ser det ud for de introverte, der mere fortrækker at være alene, hader small-talk, fordi det ikke siger dem noget, og de deler stort set aldrig noget om sig selv. Men hvorfor er det enten eller? Måske kan man være både-og? Hjemmesiden stuff.co.nz har udarbejdet en liste med tolv tegn på, at du muligvis er en ekstrovert introvert - altså begge dele. Nedenfor kan du læse om de 12 tegn. 

 

1. Du er god i sociale sammenhænge
Som ekstrovert introvert ved du, hvordan du opfører dig i sociale sammenhænge og til fester. Du kan være charmerende og sjov, og de fleste vil se dig som en vaskeægte ekstrovert, der har det som en fisk i vandet ved arrangementer: du kommer simpelthen godt ud af det med alle. 

2. Indtil du ikke er det mere
Ekstroverte introverte når et punkt ved enhver social situation, hvor de har fået nok. Hvor de i første omgang har fået god energi ved andre menneskers selskab, kan de efter et par timer være fuldstændig drænede. Så vil de være alene, uden at tale med nogen, for at kunne lade op igen.


3. Du foretrækker en-til-en

Kommunikation med andre mennesker er rarest i forholdet en-til-en for en ekstrovert introvert. Selv om de er gode til andre mennesker og ofte meget vellidte, bryder de sig ikke rigtig om small-talk. Ekstroverte introvert foretrækker at bruge tid sammen med mennesker, de oprigtigt er interesserede i og kan have meningsfulde og dybe samtaler med.


4.Du overvejer at melde afbud, men gør det sjældent

Uanset hvor mange gange en ekstrovert introvert gør et godt indtryk i sociale sammenhænge, nager en flig af social angst ofte i baghovedet i timerne før et kommende arrangement, hvor man skal være ”på”. De ved, at de vil nyde det, når først de er kommet af sted - men de overvejer utallige gange, hvad de kan finde på af undskyldninger for at melde afbud, inden de tager af sted.

 

5. De elsker at være alene

Til tider kan ekstroverte introverte gå hele dagen uden at tale med et andet menneske - uden at skænke det en tanke. De elsker deres eget selskab og synes, at det at være alene med en bog, en film eller lignende er noget af det mest givende, de kan foretage sig.

 

Tips til de introverte

  • Drop urimelige krav til dig selv om at skulle være anderledes. 
  • Giv dig selv lov til at være alene, når du har brug for det.
  • Dyrk ikke-stimulerende aktiviteter, når du skal aflade.
  • Giv dig selv lov til at gå tidligt fra festen.
  • Læn dig op af andre introverte - du er ikke alene. 

 6. Men kan også godt blive ensomme

Bare fordi du kan godt kan lide at være alene, er det ikke ensbetydende med, at det altid er godt for dig. Ekstroverte introverte bliver ensomme, hvis de krydser den hårfine grænse mellem at elske deres eget selskab og deres behov for andres ditto.


7. Du er god til at møde nye mennesker

Ekstroverte introverte er gode til at møde andres forældre, nye partnere, kærester, chefer og alle andre. De er gode til at stille spørgsmål til folk, fordi de helst ikke vil tale om sig selv.


8. Krævende relationer er opslidende 

Den ideelle ven for en ekstrovert introvert er en, der ikke er krævende.
Venskaber der kræver arbejde og konstant opmærksomhed holder som regel ikke længe.
Ekstroverte introverte har det bedst med at se deres venner sporadisk og når det lige passer, og hvis der går måneder (eller år) i mellem, at man mødes, gør det ikke så meget. Så er der jo mere at tale om.


9. Du er dårlig til at svare på beskeder og opkald

Nogle dage føler den ekstroverte introverte sig i humør til total stilhed. Det betyder, at de ikke svarer på beskeder, og de tager kun telefonen, hvis de tror, at det er ekstremt vigtigt eller alvorligt. Ekstroverte introverte kan have svært ved at svare på dine beskeder, når du skriver - ikke fordi de ikke vil kommunikere med dig, men fordi de ikke vil kommunikere med nogen.

10. Du kan ikke tage imod komplimenter

Det er den ekstroverte introvertes paradoks: de vil gerne have, at mennesker ser og opdager dem, samtidig med at de ikke ser dem. På samme tid.

11. Offentlige steder er rart

En ekstrovert introvert elsker at være i selskab med mange mennesker, men ikke nødvendigvis sammen med dem. Caféer er oplagte til netop dette: man kan se sig omkring og følge med i folks gøren og laden, mens man samtidig er lidt på afstand. Disse situationer får ekstroverte introverte til at føle sig trygge og godt tilpas, fordi de er en del af noget - uden noget pres.

12. Du laver tit en Houdini

Ekstroverte introverte nyder virkelig at gå ud med venner og være social. Men så pludselig vil de bare gerne hjem. Ikke fordi det ikke længere er sjovt, men fordi de spontant bliver ramt af trangen til at være alene i stilhed. Derfor forlader de ekstroverte introverte ofte festen uden varsel - og måske uden at sige farvel. Tilmeld dig nyhedsbrevet

Ledige stillinger

Kontakt os


Kilde:

M, Nørgaard (2016). "Introvert eller ekstrovert: 12 tegn på, at du er begge dele". Eb.dk 

J. Brand. (2017). "Er du introvert? Få 10 gode råd til at passe på dig selv". Læs her

 

 

 

Kontakt
Change Direction ApS
Gammel Sellingvej 1
8370 Hadsten
sbo@changedirection.dk

Tel. +45 32151144
Mobil (+45) 2671 1144
Del med dine venner
Cookie information

Dette websted anvender cookies til at registrere, hvordan du og andre benytter hjemmesiden.
Disse oplysninger bruger vi bl.a. til at se, hvordan vi kan forbedre den for dig som bruger. Læs mere.