Forsiden
 
HR

 

Drømmer du om en ny karriere?

 

Coronakrisen har for mange betydet ændrede arbejdsvilkår som for eksempel hjemmearbejde og deraf mindre transporttid, måske mindre stress og mere tid til familien. Det har fået mange til at tage deres karriere op til overvejelse. Nedenfor kan du se 5 ting du bør overveje, hvis du drømmer om en ny karriere.

 

Langt de fleste medarbejdere, uanset branche eller funktion, har de seneste 12 måneder oplevet at deres arbejdsliv har taget en drejning. Den pludselige omvæltning har fået mere end hver tredje dansker til at reflektere ikke kun over deres hverdagsliv, men også deres jobsituation. Det viser en ny undersøgelse fra fagforeningen Business Danmark foretaget af YouGov. 

 

Mediernes dækning har skabt nysgerrighed og stimuleret vores jobdrømme

Usædvanligt mange har det seneste år taget deres liv op til revision. Nedlukningen af Danmark har ikke kun disrupted vores hverdagsliv og arbejdsliv, men også vores jobkompas, siger Kasper Rubæk, der har ansvaret for karriererådgivning og er CCO i Business Danmark. Man kan sige, at mediernes dækning og fortællinger om, hvordan personer har tacklet pandemien, har gjort os nysgerrige og stimuleret vores jobdrømme.

 

Hvis du skulle skifte job i dag, hvad ville du så gøre anderledes? 

I undersøgelsen fra Business Danmark svarer 22 procent, at de ville skifte til en anden branche i en ny funktion. 19 procent svarer, at de ville blive i samme branche i en ny funktion og 12 procent svarer, at de ville skifte til en anden branche i samme funktion. 9 procent svarer, at de ville starte deres egen virksomhed, hvis de skulle skifte job i dag. Kun 25% svarer, at de ville blive i samme branche og funktion. Hvad ville du gøre anderledes?

 

Overvejelser omkring karriereskifte

Hvis man vælger at forfølge drømmen om en ny karriere, kan det være en god ide at søge professionel sparring. Men inden er det en god ide at gøre sig nogle indledende overvejelser. For på den måde øger du sandsynligheden for at få den rette sparring og dermed også for at lande på den rette hylde. Der kan være mange måder at gribe disse overvejelser an, men her kommer 5 ting, man ifølge Kasper Rubæk, fra Business Danmark, bør overveje.

 

1. Brancheskift eller karriereskift

Overvej om det er et brancheskift eller et egentligt karriereskifte du ønsker. Det sidste vil typisk kræve mere fra dig, da det kan kræve supplerende uddannelse eller kurser, der kan udvide dine kompetencer. 

 

2. Tjek dit netværk

Overvej om der er nogen i dit netværk. der kan åbne dørene for dig. Start f.eks. på Linkedin med at undersøge om nogle i dit netværk er i eller har adgang til den branche, du ønsker at arbejde i. 

 

3. Find en mentor eller en jobcoach

Det kan være værdifuldt at have en mentor eller coach at sparre med, da han eller hun kan give dig indsigt i, hvilke faglige og personlige færdigheder det kræves for at komme ind i den ønskede branche eller stilling. 

 

4. Overvej et vikariat

Et vikariat kan ofte være en åbning, der kan give dig nyt netværk og nye døre vil sandsynligvis åbne sig. 

 

5. Lav en handlingsplan

Overvej hvilke virksomheder du gerne vil arbejde for, og hvilke faglige kompetencer og evt. uddannelse du har brug for.

Og til slut hvad er din tidshorisont?

 

Hos Change Direction tilbyder vi karriererådgivning til dig, der eksempelvis ønsker sparring og en individuel afklaring ift. dine muligheder omkring branche eller karriereskifte. Vi giver også sparring ift. opdatering af din LinkedIn-profil sådan, at du nemmere bliver fundet af de rette virksomheder og rekrutteringspersoner. Læs mere om vigtigheden af din Linkedin profil her. Kontakt os for en uforpligtende dialog, så kan vi hjælpe dig på vej mod dit næste drømmejob. 

 

 

Kontakt Change Direction

 

Kontakt Change Direction, IT rekruttering, rekruttering it, IT-rekruttering, search & selection, IT headhuntning, headhunter, Aarhus, Midtjylland, Århus  +45 3215 1144

 

info@changedirection.dk 

 

 


Karriererådgivning

Ledige stillinger

Tilmelding nyhedsbrev

 


Kilder: M. Krag-Svendsen. 2021. Mange drømmer om en ny karriere. Læs her. 

Kontakt
Change Direction ApS
Gammel Sellingvej 1
8370 Hadsten
sbo@changedirection.dk

Tel. +45 32151144
Mobil (+45) 2671 1144
Del med dine venner
Cookie information

Dette websted anvender cookies til at registrere, hvordan du og andre benytter hjemmesiden.
Disse oplysninger bruger vi bl.a. til at se, hvordan vi kan forbedre den for dig som bruger. Læs mere.