Forsiden

Danmark vinder guld! 


Vi sidder solidt på 1. pladsen i disciplinen jobskifte - en tvivlsom medalje!

  

Er du også træt af at måtte sige nej til opgaver, fordi I ikke har nok ressourcer i jeres team? Kan du heller ikke finde de uundværlige IT-guder?

 

Du er ikke alene! 

 

Flygter dine medarbejdere også?

Unge stræber i dag efter det lange CV med mange forskellige jobs og stillinger i stedet for at gå efter mange års jubilæer på samme arbejdsplads. Det er svært at fastholde medarbejdere i dag. Faktisk er danskere europamestre i at skifte job. Danskere skifter job som aldrig før.

 

800.000 skifter job om året 

Især skifter IT-specialiser hyppigt job, selvom de egentlig er tilfredse i deres nuværende job. En undersøgelse viser nemlig, at hele 30% tænker på at skifte job overfor 50%, som har overvejet et jobskifte inden for de seneste 24 måneder. Det handler altså om at fastholde og tiltrække IT-medarbejdere, da fremtidens kugle spår stor mangel på IT-specialister. Allerede i dag ser vi en tendens på mangel af IT-arbejdere. For at fastholde medarbejderne viser en undersøgelse, at forholdet til kollegaerne er den vigtigste faktor. 

 

Der er rift om de dygtigste på markedet, og flere virksomheder har iført sig jagtuniformen. Alle knep gælder i kampen om de bedste, så pas på at din største konkurrent ikke snupper dine medarbejdere. 

 

Det tiltrækker de rette kandidater 

Du skal sikre dig, at dine medarbejdere taler godt om arbejdspladsen, og er med til at sælge jobbet, fordi det automatisk vil sige noget om, hvordan chefen og arbejdsmiljøet er, som netop det er nogle af de væsentlige faktorer for de kommende ansatte. Det er slut med at lokke medarbejdere med løn. Det holder ikke på de dyrebare IT-guder. 

Hele processen fra annoncering/headhunting, pre-boarding og Onboarding og naturligvis daglig dagen mv. har  betydning for medarbejdernes syn på arbejdspladsen.   

 

Dernæst tænk i nye baner, udform interessante, indholdsrige og iøjnefaldende jobannoncer. Sikre dig, at personen passer ind i jeres team. I dag er det mere reglen end undtagelsen, at der anvendes personligheds- og/eller potentialeanalyser da en fejlansættelse nemt kan koste 400.000. Det handler ikke længere om at udforme den klassiske jobannonce, men langt mere med omhu at udvælge de rette kandidater.

 

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Læs vores andre
spændende artikler

4-dages arbejdsuge - drøm eller virkelighed

 

Change Direction - skræddersyet IT-rekruttering - den 12. december 2018

 

Kilder: 

Alt for damerne (2015) ”7 sikre tegn på, at du er klar til at skifte job” Tilgængelig her: https://www.alt.dk/artikler/klar-til-nyt-job-sadan-rykker-du-videre Sidst besøgt: 05.09.2018

 

 

Kontakt
Change Direction
Samsøvej 29
DK-8382 Hinnerup v. Aarhus
sbo@changedirection.dk

Tel. 3215 1144
Mobil (+45) 2671 1144
Del med dine venner
Cookie information

Dette websted anvender cookies til at registrere, hvordan du og andre benytter hjemmesiden.
Disse oplysninger bruger vi bl.a. til at se, hvordan vi kan forbedre den for dig som bruger. Læs mere.