Forsiden

Change Direction - Skræddersyet IT-rekruttering

Masser af jobopslag trods lav vækstDen danske vækst har været ekstraordinær lav de sidste mange år. I 2013 havde Danmark sågar negativ vækst på -0,2 % af BNP. I gennemsnit har Danmark kun haft en vækst på 0,825 % af BNP, set over de sidste 4 år (Væksten, som er opgjort i faste priser er korrigeret for inflation). Taget væksten i betragtning kunne man nemt tro, at det så meget skidt ud med beskæftigelsen.

Kilde: eu.dk


 

20200 nye jobs i oktober
Tallene viser dog et andet billede. Antallet af jobopslag er en god indikator for den fremtidige beskæftigelse, så lad os kigge nærmere på dem. Antallet af jobannoncer har været stigende siden 2013, til trods for den lave vækst. I slutningen af 2015 nåede antallet af jobannoncer op over 20.000, for første gang siden krisen. I 2016 er denne udvikling fortsat, hvis vi ser bort fra månedlige udsving, som kan skyldes tilfældigheder. Niveauet har lagt på 19.000-20.500 jobopslag om måneden. Til sammenligning var antallet af jobopslag i 2009 på 12.500 pr. måned. De 20.000 jobopslag er dog stadig et stykke fra de 30.000 jobopslag der blev lagt op hver måned før krisen.

 

 

   

Private virksomheder ansætter funktionærer i stor stil

En anden interessant betragtning er, at stigningen kommer fra funktionæransættelser i den private sektor. I samme periode er antallet af ikke-funktionærer i den private sektor faldet, mens ansættelser i det offentlige har ligget stabilt.


På baggrund af disse informationer, kan vi konstatere at beskæftigelsen ikke er i krisen. Den er muligvis status quo, set over det sidste år. Kigger vi på det store billede, er beskæftigelsen steget stille og roligt de sidste 4 år. Derudover er det også værd at bemærke, at det er de private virksomheder, som trækker beskæftigelsen op og ikke de offentlige.

Kilde: Jobindex.dk
De gode spørgsmål......

Er der overhovedet sammenhæng mellem lav vækst og stigning i jobopslag?
Er virksomhederne blevet mere risikovenlige? 
Er der et stort efterslæb i ansættelserne fra krise årene?
Er årsagen høj vækst i specifikke brancher og modsvarende fald i andre?

Har du en god forklaring på sammenhængen mellem lav vækst og den faktuelle stigning i jobopslag?Mange jobannoncer hos Jobindex og IT-jobbank mv

Se øvrige HR-artikler

Tilmelding nyhedsbrev

Læs også: Omtaler du stress i din elevatortale?

 

Change Direction - skræddersyet IT-rekruttering - den 19. januar 2017 

Kontakt
Change Direction
Samsøvej 29
DK-8382 Hinnerup v. Aarhus
sbo@changedirection.dk

Tel. 3215 1144
Mobil (+45) 2671 1144
Del med dine venner
Cookie information

Dette websted anvender cookies til at registrere, hvordan du og andre benytter hjemmesiden.
Disse oplysninger bruger vi bl.a. til at se, hvordan vi kan forbedre den for dig som bruger. Læs mere.